dit is een tekening van

             de plant ignatia

dit zijn de homeopathische korrels waar de energie van de plant in zit

Wat is Klassieke Homeopathie?


Klassieke Homeopathie is een veel gebruikte en bekende geneeskunde. Het bestaat al zo’n 200 jaar en kent duizenden homeopathische middelen.   


Een homeopathisch geneesmiddel spreekt het natuurlijk herstelvermogen van de mens aan. Homeopathische middelen geven een energetische prikkel waardoor lichaam en geest worden aangespoord om de oorzaak van de klachten aan te pakken om zo weer in balans te komen.   


Het is een holistische geneeswijze. Dat wil zeggen dat de zieke mens als geheel wordt behandeld.   


In de homeopathie wordt er naar een middel gezocht dat bij u  en uw ziekte past. Dit homeopathische middel spreekt het zelfgenezend vermogen aan. Iedereen beschikt over een zelfgenezend vermogen. Denkt u maar eens aan een verkoudheid of een griep. Vaak geneest dit vanzelf. Een homeopathisch middel onderdrukt de klacht niet maar pakt de oorzaak van die klacht aan.


Als een ziekte niet vanzelf geneest, dan heeft het lichaam een duwtje in de goede richting nodig. Klassieke Homeopathie is uitstekend geschikt om dit ‘duwtje’ te geven. Een voorbeeld:

Marion heeft een afspraak gemaakt omdat ze sinds een half jaar hoofdpijn heeft. Ze is daarnaast erg moe en geïrriteerd.

Haar hoofdpijn is drukkend en is begonnen nadat haar kinderen groot waren en ze weer is begonnen met werken. Ze heeft altijd in het ziekenhuis gewerkt als verpleegkundige.

De inhoud van het werk is enorm veranderd, daarnaast is de werkdruk toegenomen. Ook aan haar collega’s moet ze erg wennen. Het lijkt net of ze minder betrokken zijn bij de cliënt dan vroeger. Terwijl ze mij dit vertelt moet ze enorm veel zuchten.


Naar aanleiding van haar verhaal besluit ik om haar het middel X te geven. 


Na vijf weken komt ze terug. Haar hoofdpijn is met 50% afgenomen en wat ze veel belangrijker vindt: ze voelt  zich vrolijker. Ook is de irritatie weg. Ze gaat met meer plezier naar haar werk en probeert met haar collega’s te praten over alle veranderingen die zij ervaart.

Na nog een bezoek bij mij is haar hoofdpijn helemaal verdwenen.

Een vervolgafspraak is niet meer nodig.